Arhivă blog

miercuri, 7 februarie 2018

Invazia ”negustorilor” stelari

1” Invazia ”negustorilor” stelari ”

Pe muchie de cuțit.

Trăim vremuri de răscruce, mari schimbări se produc în lume, totul a devenit incert, din ce în ce mai mult traăim pe muchie de cuțit, într-un echilibru precar. Fără repere, fără o direcție clară, un haos total. 
Uni spun de vremurile de pe urmă, alții numesc Apocalipsă și o mare schimbare, alții așteaptă îngroziți al treilea război mondial, aproape umanitatea simte că suntem aproape de un prag limită, de un colaps total sau de un mare salt evolutiv sau și una și alta simultan, o mare răspântie a umanității, o bifurcație unde trebuie fiecare să-și aleagă drumul pe mai departe. 

Adevărul din spatele epuizării resurselor. 

Observăm cu toții că în ultimul timp este o mare bătălie pentru resurse. 
Luptele se duc pe toate fronturile, de la constrângere, șantaj, război informatic și de cele mai multe ori război real. 
Resursele energetice au deja variante alternative, cu siguranță că chiar dacă acum nu sunt încurajate sau chiar sunt sabotate, o să vină vremea când acestea o să fie singura soluție. 

Există și resurse care nu se află într-un ciclu de regenerare și reutilizare precum apa, resursă care din păcate începe să devină insuficientă, procesele de regenerare naturală (filtrare , curățare), nemaifiind suficient de rapide și de complete, ca urmare a creșterii consumului și a poluării acestei resurse. Cu toate astea, rămâne deocamdată o resursă prezentă, chiar dacă necesită din ce în ce mai multe procese de curățare artificiale. 

Există totuși și resurse limitate și nu vreau să vorbesc aici de cele folosite drept combustibil (care se transformă în energie), acestea așa cum am spus au alternative, vreau să vorbesc despre despre resurse de elemente rare, epuizabile. Elemente rare încep să fie utilizate ca urnare a evoluției tehnologice, aur, cobalt, wolfram și multe altele, sunt absolut indispensabile noilor tehnologii. 
Cu toate astea și dacă sunt utilizate în aparatura modernă, ele tot intră intr-un proces de recilare, rămân ca să spun așa disponibile, în loc să le extragem din nou din pământ, le recuperăm din aparatele perimate. 

Concluzionând, în afară de resursele materiale folosite pentru a fi transformate în energie (combustinilii), toate celelalte se află într-un circuit închis. 
Costurile de extracție a acestora, sunt cu siguranță mai mari decât costrurile de reciclare a lor (recuperare din aparatele perimate). 

Date de intrare incomplete.

Încerc de mult să înțeleg această luptă în care am fost atrași , lupta pentru a avea. Înțeleg că această luptă are și un scop final abundența, dar nu pot să înțeleg, doar cu datele pe care le am, de ce cei care ajung la abundență, cei care devin suficient de bogați, continuă să agonisească, privând pe ceilalți de minimul necesar. 

Cu aceste date de intrare, ar însemna că putem înțelege și calcula modul în care resursele se rotesc într-un circuit închis. 
În afară de resursele folosite pentru conversie în energie și care au un timp mare de regenerare naturală, toate celelalte putem spune că sunt defapt inepuizabile. 
O astfel de abordare însă, nu justifică actuala luptă pentru resursele de acest gen.

În toată această ecuație, cu siguranță că lipsește ceva foarte important în datele de intrare, acesta e motivul neînțelegerii mele, din aceasă cauză nu pot găsi rezolvarea acestei ecuații, există cu siguranță o necunoscută care nu o luăm în calcul. 

Să schimbăm analiza de la un circuit închis al resurselor materiale, altele decât cele combustibile, la un circuit deschis al acestora.

O privire ... cosmică .

E clar că trebuie să fie ceva de care nu ținem cont în abordarea noastră, e clar că privim lucrurile limitat, izolăm Pământul de restul universului. 
Toate acestea capătă sens dacă extindem analiza noastră dincolo de limitele unui Pământ izolat. Dacă o parte a acestor resurse, părăsesc într-o formă sau alta Terra, abia atunci lucrurile încep să se lege. 
Asta să fie necunoscuta ecuației noastre, asta lipsește defapt din datele noastre de intrare ? 

Componenta Extraterestră.

Pot marja pe următoarea posibilitate (sunt defapt convins de asta), barterul de resurse materiale cu alte civilizații. 
Aceste resurse cu siguranță că sunt deficitare în întreg universul, iar dacă nu ar fi, tot ar necesita consumuri mari energetice pentru extracția lor. 
Terra este în acest caz, cea mai optimă soluție pentru orice civilizație extraterestră dezvoltată. 
Ei pot identifica multe corpuri cerești abundente în resursele materiale pentru care au interes, dar deplasarea lor masivă acolo, realizarea unei minime infrastructuri necesare exploatării, asigurarea forței de muncă, timpul lor limitat, etc.,  fac din aceste opțiuni variante total nerentabile. 
Pământul în schimb, dispune în subsol de aceste resurse, are o minimă infrastructură, și are și foață de muncă. 

Întâlnirea de gradul III. 

Dacă facem un exercițiu de imaginație, putem înțelege cum s-a desfășurat acest prim contact cu pământenii. 
Orice altă civilizație ar veni pe pământ, dacă nu alege varianta supunerii prin forță a pământenilor, deci dacă dorește să respecte liberul nostru arbitru, ar incerca să identifice un ”șef al Pământului”, o primă persoană de contact la acest nivel. 
Nu cred că a fost greu pentru ei să identifice această persoană în președintele S.U.A. . 
Probabil că discuțiile purate au vizat multe aspecte, dar cu siguranță că a existat și o componentă pur comercială, cum altfel decât prin troc. Noi oferim resursele materiale de ei dorite (elemente rare precum aur, argint. wolfram, cadmiu, etc), iar ei ne oferă know how pentru o dezvoltare rapidă tehnologică. 
În unele cazuri sunt convins că au oferit chiar și device-uri gata constuite de ei. 
Totodată este posibil ca aceste discuții cu ”șeful” pământean să se fi blocat de lipsa controlului acestuia în unele zone de pe Pământ .
În aceste zone, cu siguranță că extratereștrii, aceași sau din alte civilizații extratereștre, au identificat ”șefii locali” și au purtat discuții separate cu aceștia. Putem identifica astfel președintele Rusiei, al Chinei și alții.  
Cu toate astea au rămas zone bogate în resurse materiale deficitare, la care din diverse cauze extratereștrii, prin intermediarii pământeni, nu au acces. 
Putem încadra aici exploatarea auriferă de la Roșia Montana. 

Războiul pământean al ”negustorilor” stelari.

Suntem în plin război, dar nu realizăm asta. Suntem probabil prea agățați de aspectul războiului bazat pe agresiune, forță militară. Așa este sunt zone în care războiul se desfășoară în acest fel, este de fapt lupta celui care vrea să se proclame ”șeful” pământean al zonei respective, dar nu despre acest război vreau să vă vorbesc. 
E vorba de un război mult mai arig, un război al informațiilor, un război al inteligențelor, o luptă de un alt nivel. Mai aprig spun pentru că aici ”soldații” nici măcar nu au uniforme, nici nu sunt ușor identificabili, nu ști exact cine îți este partener până la capăt și cine nu. 
În acest război dintre pământeni, avem infiltrați și ”soldați” extratereștii în toate taberele. O luptă între inteligențe extraterestre și inteligențe terestre deopotrivă, o luptă ce împinge la extreme limitele noastre. Pământenii, în funcție de interesele de grup, națiune, comunitate, etc., aruncă în luptă serviciile, dar nu numai, în această luptă se alătură și mulți voluntari. 
Ca să înțelegem mai corect acestă abordare, putem face similitudini cu următoarele situații. Să spunem că de comun acord, două părți care se confruntă, dar care au ajuns totuși la un nivel de civilizație, aleg să se confrunte prin reprezentanți, într-un joc sprtiv, spadă de exempu, iar căștigători să fie recunoscuti cei al cărui reprezentant a învins, asta ca analogie la un război clasic, o confruntare fizică în primul rănd (bazată pe excluderea fizică a adversarului) sau putem să ne imaginăm o confruntare a minților printr-un joc de șah, iar partea învingătorului să fie recunoscută drept victorioasă. 
Pe Pământ acum avem, ca să păstrez nota exemplului de mai sus, partide multiple, între mai mulți reprezentanți ai mai multor părți. 

Încheiere.

O astfel de abordare este singura plauzibilă pe care-am găsit-o, toate celelalte, limitate la circuitul închis la nivelul planetei noastre a resurselor materiale, nefiind viabile. 
Știu că o să se ridice multe voci împotriva acestei teorii, dar îi rog să înțeleagă că aici am prezentat foarte succint lucrurile și e foarte posibil ca doar în baza celor expuse să nu aibă suficiente date de analiză. 

Priviți totul ca pe niște amintiri din viitor. :)


Leonard Chesca
12 Noiembrie 2014


Postare Facebook :

Notiță Facebook : 

SkyDrive : 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu